En stemningsfylt ettermiddag med varmt vertskap, lokale råvarer, godt håndverk og gode historier.
I 2025 er det 100 år siden Fløirestauranten åpnet med brask og bram på toppen av Fløyen. For å markere denne begivenheten inviterer vi til teslabberas og et historisk tilbakeblikk på de 100 siste år. Ingen kjenner Fløyen og Fløirestauranten sin historie bedre enn lokalhistoriker og forfatter Jo Gjerstad. Han vil ta oss med på en tidsreise – om Fløyen fra de tidligste tider og frem til det destinasjonen har blitt i dag. Dere vil blant annet få høre om Fløirestauranten, og ideen bak det ikoniske bygget som ble reist etter Fløibanens åpning.
Som en perfekt ramme rundt foredraget blir dette også en ettermiddag med ekte teslabberas. I generasjoner har folk møttes over en kopp te eller kaffe for gode samtaler, og et slabberas er nettopp en slik sosial sammenkomst med livlig prat. Vi byr på smørbrød, scones med tradisjonelt tilbehør og et utvalg søte fristelser fra vårt eget konditori. For de som ikke ønsker te, har vi selvsagt mye annet godt også.
Pris kr. 650,- per person for foredrag, te, smørbrød, scones med tilbehør og et utvalg søte fristelser