Velkommen til en sjømatopplevelse når sjømaten er på sitt beste!
Torsdag 13. februar hyller vi sjømaten, og inviterer til Sjømat & Spruddel i Fløirestauranten. Vi får besøk av gode venner fra England, som sammen med våre favorittleverandører fra Lerøy Sjømatgruppen og Scalmarin, har satt sammen en spennende 4-retters smaksmeny med både vått og tørt.
Norges skjellguru, Knut Magnus Persson, har med seg sekundferske råvarer, håndplukket av hans dykkerteam i fjordene rundt Bergen. Karisma, kunnskap og et brennende engasjement for sjømat kjennetegner André Misund. Han er lidenskapelig opptatt av det som lever i havet, og han tar gjerne i bruk utradisjonelle tilberedningsteknikker som folk flest vanligvis ikke forbinder med fisk og skalldyr. Han er nummer én når det kommer til tørrmodning, og smak er alltid i fokus. Laura Rhys, Master of Sommelier fra Gusbourne, flyr inn fra England denne kvelden. Vi gleder oss stort til å få jobbe sammen med denne dyktige trioen.
Vi starter kvelden med et utvalg av det beste havet har å by på. Som eksempelvis kamskjell, østers, teppeskjell og kråkeboller. Her får du også smake på en parfait av kveitelever! Deretter serverer vi en tartar av king fish – eller yellowtail – med dashi og gold kaviar fra Rossini. Hovedrett av tørrmodnet kveite fra vårt eget modningsskap, servert med risotto, sjøasparges, sitron og sprøtt kveiteskinn. Helt til slutt en sjømatinspirert iskrem med sukkertare og kaviar.
Pris kr. 1950,- per gjest inkludert både vått og tørt