Om Fløibanen AS

Fløibanen ligger sentralt plassert på Vetrlidsallmenningen, ikke langt fra Bryggen og Fisketorget og tar deg med opp til Fløyen hvor du kan nyte Bergens beste utsikt!

Fløibanen er i stadig utvikling, og har i løpet av de siste årene endret karakter fra primært å være en transportbedrift, til å bli en opplevelsesbedrift. Vi utvikler stadig nye tilbud og aktiviteter til våre kunder, for at en tur på Fløyen skal bli en uforglemmelig opplevelse.

De siste årene har vi hatt en jevn økning i trafikken. I 2015 hadde vi et fantastisk år, med nye topprekorder i flere måneder. Vi satte ny, historisk årsrekord med 1 575 503 påstigninger.

Hoveddelen av våre besøkende kommer i månedene mai til september.

På vei til toppen er det tre mellomstasjoner, i Promsgate, i Fjellveien og på Skansemyren. Turen opp med banen tar 5 – 6 minutter. På Fløibanens øvre stasjon (320 moh.) finnes kiosk, suvenirbutikk, restaurant.
Fløibanens øvre stasjon er selvsagt også det ideelle utgangspunkt for å utforske byfjellene.

Fløibanen AS har 20 fast ansatte medarbeidere, og vi benytter også ekstrahjelper til billettering, kjøring av vognene, og forskjellige servicefunksjoner, spesielt i sommersesongen og i helger med stor utfart. Vi har meget høy fokus på sikkerhet, tilgjengelighet, servicekvalitet og at Fløibanens område skal fremstå som rent og ryddig. De fleste ansatte jobber i skiftordning. Vi er selvsagt meget tilfreds med å holde banen åpen hver dag hele året, og vi har også meget gode åpningstider.

Pr 31.12.14 hadde selskapet 443 aksjonærer. Våre største aksjonærer er Bergen kommune og GC Rieber.

Styret i Fløibanen AS består av:
Bjart Nygaard, Styreformann
Dag Jarle Aksnes, Styremedlem
Helene Mathilde Ødven, Styremedlem
Kjetil Smørås, Steyremedlem
Anne Marit Steen, Styremedlem

 

Ønsker du å følge med på aktiviteter som foregår på Fløyen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev! Nyhetsbrev sendes ut ca en gang i måneden, og du kan avmelde deg når du vil.


Partnere