Tubakuba- soving over byen?

Feb
22

Har du sett eller hørt om Tubakuba? En plass hvor du kan overnatte i naturen uten å ligge i telt. Og det er helt gratis!

Har du sett eller hørt om Tubakuba?

Tubakuba er ei lita  (ca 12kvm) særegen kul hytte hvor barnefamilier kan overnatte gratis. Dette er Bergen kommunes flaggskip for satsning på å skape et overnattingstilbud med fokus på det enkle bynære friluftslivet. Nå kan altså hvermansen med barn booke seg overnatting i denne spektakulære hytta- helt gratis. Det eneste du trenger å gjøre er å gå til Bergen kommune sin nettside AktivBy.

Tubakuba1

Tubakuba vindu

 

Hvor er Tubakuba?

Tubakuba ligger på kanten av stupet, i det bratteste terrenget i retning Skansemyren, noen steinkast fra Fløien Folkerestaurant. Inngangen er formet som en tunnel med inngang som tubaformet trakt. Derfor har prosjektet naturligvis fått navnet «Tubakuba»: En tuba inni en kube.

For å komme inn i Tubakuba må du krype gjennom en tubaformet trakt. Vel inne er det et organisk landskap på barnas premisser. Her er få rette vinkler, et stort vindu fra gulv til tak som gir en fantastisk fin utsikt over byen.

I Tubakuba er det hverken strøm eller vann, men en god vedovn og overnattingsplass til 2 voksne og 2-3 barn. Du må selv medbringe liggeunderlag, sovepose og dertil alt praktisk utstyr for matlaging og ellers andre behov.

Perfekt for Barnefamilier

Hege Hellebø, prosjektleder av Barnas byrom i Bergen kommue og Tubakuba er strålende fornøyd med prosjektet og konseptet. Barnefamiliene jubler og folkehelsebevegelsen applauderer. Det er arkitektstudenter fra Bergen Arkitekthøgskole (BAS) i samarbeid med Bergen kommune, med støtte også fra Rieberfondene som står bak prosjektet.

Responsen har vært unison positiv fra alle hold. Ikke alle familier er typiske telt og turfolk, derfor betyr et slikt tilbud mye for mange. At overnatting i Tubakuba attpåtil er gratis og øremerket for barn og barnefamilier, har slått godt an. Det er en stor opplevelse å overnatte på en så spektakulær hytte hvor du får naturen inn i hytta og er likevel tett på Bergen by.

Har du lyst å oppleve Tubakuba?

Tenk å kunne leke på lekeplassen på Fløyen til sene kvelden, eller ta del i en av Fløibanens aktiviteter for så å hoppe rett i soveposen i Tubakuba…Det er bare å gjøre det. En god opplevelse- helt gratis!
Vil du sove over byen? Reserver plass i Tubakuba idag!

 


 

 

 

Ønsker du å følge med på aktiviteter som foregår på Fløyen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev! Nyhetsbrev sendes ut ca en gang i måneden, og du kan avmelde deg når du vil.

Meld deg på

Partnere