Adventstid på Fløyen

Feb
22

Juleverksted i Peisestuen på Fløien Folkerestaurant

Søndager i advent fra kl 11-13.30.

Hver søndag i advent, inviterer vi til juleverksted i den koselige Peisestuen på Fløien Folkerestaurant. Her kan barn og voksne klippe og lime glanspapir og lage julekort som du kan ta med hjem. Barna må være i følge med voksne for å delta på juleverkstedet!

Barn: gratis

Voksne: 50kr.per person.

Første søndag i advent, 30. november, er det julekonsert i Peisestuen på Fløien Folkerestaurant! Mer om julekonserten her!

 

Tenning av adventslys på Fløyen

Søndager i advent kl 13.00

Det er en lang tradisjon å markere adventstiden på Fløyen. Hver advent tenner vi de store lysene som du kan se helt fra byen. I år, som tidligere år, tennes adventslysene hver søndag i advent.

Fra kl 13.00 blir det felles samling med julesanger og en markering med selve lystenningen kl 13.15.

 

Juleeventyret om Rødhette og Blåmanen

Søndager i advent kl 13.30-14.15.

Bergen Byspill har skrevet juleeventyret om Rødhette og Blåmanen som skal feire jul på Fløyen. Dette er et vandrende juleeventyr, som foregår i nærområdet på Fløyen; rundt Fløien Folkerestaurant og i nærområdet til lekeplassen.

Underveis møter vi små og store nisser og andre eventyrfigurer.

Felles avmarsj er fra platået når lystenningen er ferdig. Juleeventyret og turen tar cirka 45minutter, og er tilrettelagt for barnevogner og rullestoler.

Å delta på lystenning og det vandrende juleeventyret er gratis og åpent for alle å delta på.  Barn må være i følge med voksne.

 

Juleløypen i Trollskogen

Hver dag fra 30.november til 5.januar 2015

Fra søndag 30.november finner dere en egen juleløype i Trollskogen. Juleløypen består av 10 poster med ulike oppgaver knyttet til jul- og adventsfeiring. Juleløypen er merket med reflekser slik at den også kan brukes i mørket.

Løypen henger ute til og med utpå nyåret, den 5.januar. Da vil ny natursti for vinteren være på plass. Juleløypen er tilpasset for barnevogner. Om det er snø og is i juleløypen, mådu vurdere føret for barnevogner selv.

Gratis oppgaveark og kart får du i billettluken på Fløibanen sin Nedre Stasjon. Når du har løst oppgavene, leverer du inn igjen oppgavearket med navn og kontaktinformasjon.

Vi trekker heldige vinnere siste uken før jul (22.desember), og har i tillegg en trekning 5.jaunar. Vinnerne får tilsendt en fin julepresang fra Fløynissen.

 

Jakten på Fløynissen og fakkeltog skjer 3. desember! Les mer om Jakten på Fløynissen her!

 

Lurer du på hva som skjer ellers på Fløyen? Se aktivitetskalenderen til Fløyen her!

Ønsker du å følge med på aktiviteter som foregår på Fløyen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev! Nyhetsbrev sendes ut ca en gang i måneden, og du kan avmelde deg når du vil.

Meld deg på

Partnere