Fløibloggen

Liker du friluftsliv og turer i fjellet? Lurer du ofte på hva du skal finne på med familien i helgene og ferier? Bor du i Bergen eller skal dit på ferie? Da er dette bloggen for deg!

Fløibloggen holder deg oppdatert på alt som skjer i og rundt Fløyen, om det er rebus i Trollskogen, kanopadling på Skomakerdiket, sesongaktiviteter eller bare tips til hvor du kan ta turen i de syv fjell.

Det skjer mye gøy oppe på Fløyen, så heng deg på!

Hvordan lage enkel utemat til fjellturen?

3/11-2017

Gnistrende klar høstluft. Gode turvenner. Gode samtaler. Lekende barn. Roser i kinnene. Magen skriker etter mat. Hva har du i sekken? Oppskrifter, tips og triks til utemat på turen får du her!

Les mer
Lekeplassen på Fløyen

Adventstid på Fløyen

1/12-2014

Juleverksted i Peisestuen på Fløien Folkerestaurant Søndager i advent fra kl 11-13.30. Hver søndag i advent, inviterer vi til juleverksted i den koselige Peisestuen på Fløien Folkerestaurant. Her kan barn og voksne klippe og lime glanspapir og lage julekort som du kan ta med hjem. Barna må være i følge med voksne for å delta på juleverkstedet![…]

Les mer

Jakten på Fløynissen – 3 desember

25/11-2014

Barnas Turlag Bergen, sammen med Fløibanen inviterer små og store barn til fakkeltog og nissetur rundt Skomakerdiket. Ryktene sier at Fløynissen sniker seg rundt Skomakerdiket for å gjøre ferdig julepresangene til jul.

Les mer

Julekonsert på Fløyen søndag 30.11 kl 14.30

25/11-2014

Hva passer vel bedre enn en liten intim, varm julekonsert i Peisestuen på Fløien Folkerestaurant etter en frisk søndagstur i Byfjellene? Eller som en apertif til familiejulebordet på Fløien Folkerestaurant. Tid og sted: Søndag 30.11.2014 kl 14.30-15.00. Her er begrensede antall plasser (80 plasser). Vi selger billetter til konserten i døren til Peisestuen på Fløien[…]

Les mer

Tubakuba- soving over byen?

3/10-2014

Har du sett eller hørt om Tubakuba? En plass hvor du kan overnatte i naturen uten å ligge i telt. Og det er helt gratis!

Les mer

Turtips for oktober

3/10-2014

Rundturen Fløyen- Fjellhytten- Brushytten- Fløyen. Dette er en fin familietur. Du tar en liten avstikker fra de mest brukte veiene. Stien fører deg inn i skogen på søre Midtfjellet. Starten på denne rundturen går fra krysset bak øvre Fløibanestasjon, der du tar til venstre og følger Blåmansveien i retning av Brushytten. Etter å ha passert[…]

Les mer

Åpning av Byens Flotteste Lekeplass!

28/4-2014

På torsdag braker det løs med åpning av ny lekeplass på Fløyen!
Vi byr på gratis boller og brus mens dere prøver det splitter nye klatrestativet Hardangervidda! På torsdag 1.mai kl. 12:00 er det offisiell åpning av den nye lekeplassen på Fløyen.

Les mer
Påskeegg

Påskeaktiviteter for barn

10/4-2014

Hva skjer i Bergen i påsken?
Leter du etter påskeaktiviteter for barn finnes det ingenting enklere enn å ta dem med på Fløyen. Her blir det påskemoro hver dag med aktiviteter i skog og mark.

Les mer