Spørsmål og svar

Finner du ikke svar på spørsmålet ditt under? Send e-post til: info@floyen.no

Når går neste bane?

Fløibanen kjører hver dag hele året fra  kl 07.30 til kl 23.00. Vi kjører hver 15.minutt fra kl 10.00- kl 19.00. Før kl. 10 og etter kl.19.00 kjører vi hver halve time.
Ved stor trafikk går banen kontinuerlig og direkte fra Fløiens nedre stasjon til toppen av Fløyen.

Hvor lang tid tar turen?

En reise med Fløibanen fra nedre stasjon til Fløyen tar 5 – 8 minutter.

Hvor stor passasjerkapasitet har Fløibanen?

Vi tar vanligvis med 70 passasjerer på hver avgang. Dette gir den mest komfortable reiseopplevelsen for gjestene våre. Det maksimale passasjerantallet per vogn er inntil 100 passasjerer. Store grupper på  200 – 300 passasjerer må beregne inntil en halv time for at hele gruppen skal komme seg til Fløyen. Passasjerene må fordele seg på flere avganger. Det er viktig at gjestene reiser opp fortløpende, og at det avtales et tidspunkt for når gruppen skal møtes oppe på Fløyen.

Hvor lang tid tar det å gå fra cruiseterminalen ?

Fra cruiseterminalen til Fløibanens nedre stasjon på Vetrlidsallmenningen tar det ca. 15 – 20 minutter å gå.

Hva finnes på toppen når jeg kommer opp?

På toppen av Fløibanen møter du først et utsiktplatå med fantastisk utsikt over Bergen. Ved Fløibanens øvre stasjon finner du ærverdige Fløien Folkerestaurant,  kiosk, suvenir butikk og  gratis toaletter for vårt publikum. Vi har eget handikaptoalett og stellerom. På Fløyen har vi en stor flott lekeplass og en spennende Trollskog, som er svært populær for barna. Er du turglad, finner du et stort mangfold av turstier og veier, og ikke minst – flott natur.

Kan vi ta med barnevogn? Er Fløibanen rullestolvennlig?

Ja, absolutt. Både nedre og øvre stasjon på Fløibanen har heis, og er meget godt tilrettelagt for barnevogner og rullestolbrukere. På en avgang kan vi ta med inntil fire barnevogner eller fire rullestoler.  På Fløyen er det fint å gå tur med barnevogn og rullestol. Her er brede gode turveier.

Hvor lang tid tar det å gå ned igjen fra Fløyen til sentrum?

Det er cirka 2,5 km å gå ned fra Fløibanens øvre stasjon til Bergen sentrum. I normal gangfart tar det ca. 45 minutter å spasere ned fra Fløyen.

Hva er egentlig Fløibanen?

Fløibanen er en kabelbane som går fra Bergen sentrum til utsiktspunktet Fløyen. Det er to vogner som er festet til en kabel, og som blir drevet av to store drivhjul som er plassert i maskinrommet på Fløibanens øvre stasjon. Fløibanene går på strøm, og føres av vognfører. Hver vogn har maksimalt plass til 100 passasjerer. Fløibanen er den eneste kabelbanen i sitt slag i Norge, og ble åpnet i 1918. Den er Bergens mest besøkte turistattraksjon. I tillegg er Fløibanen også det naturlige transportmiddel for beboerne langs Fjellsiden og barnehagene på Fløyen.

Hva er navnet på vognene?

Fløibanevognene heter Rødhette og Blåmann. Kristian Aga og Tove Riiser Bjørnestad vant navnekonkurransen, og i 2002 ble vognene døpt av prest Thor Brekkeflat.

Hvor er Fløibanevognene bygget?

Understellet til vognene er laget av det sveitiske firmaet Doppelmayr Tramways Ltd. Karosseriet er laget av Gangloff som også holder til i Sveits. Vognene er designet av den norske industridesigneren Espen Thorup.

Er det sikkert å reise med Fløibanen?

Ja visst! Sikkerheten har førsteprioritet i alt Fløibanen fortar seg. I hele vår 95-årige historie har vi ikke hatt alvorlige ulykker. Utover de krav Taubanetilsynet og internasjonale forskifter stiller, har vi lagt inn ytterligere sikkerhetsmarginer. Skulle uhellet være ute, vil vognens fangbrems sørge for at vognen stopper i løpet av 2,5 meter.

Hvordan fungerer Fløibanen ?

Fløibanen er drevet av en elektrisk motor. Vognene er festet hver ende av en kabel, som går gjennom to store drivhjul i maskinrommet. Det betyr at vognene alltid kjører og stanser samtidig på stasjonene.

Hvor lang tid tok det å bygge Fløibanen?

Arbeidet med å bygge Fløibanen begynte høsten 1914. Den offisielle åpningen var 15.januar 1918.

Hvem kom på ideèn å bygge en Fløibanen?

Tanken om et transportmiddel til Fløyen ble luftet så tidlig som 1895 av stortingsmannen og bergenseren John Lund.

Hvor lang tid tar det å gå fra Fløyen til Ulriken?

Det tar circa 5 til 6 timer å gå denne strekningen.

Hvor kan jeg henvende meg hvis jeg har mistet noe på Fløyen?

Vi tar vare på alt som vi finner på Fløibanen og Fløyen. Ta kontakt med billettluken vår på nedre stasjon, telefon: 55 33 68 10, eller e-post: info@floyen.no . Vi  oppbevarer hittegods i vårt billettkontor etter loven om hittegods. Hittegodsavdelingen hos Bergen Politikammer er også lurt å kontakte om vi ikke har funnet det du har mistet.

Er det parkeringsmuligheter i nærheten av Fløibanen?

I Rosenkrantzgaten, ikke så langt fra Fløibanens nedre stasjon er det et parkeringshus. Det er handikapparkering på Vetrlidsalmenningen, samt muligheter for av- og påstigning for busspassasjerer. I sommersesongen er det tilrettelagt for parkering for turistbusser på Festningskaien.

Kan jeg kjøpe billett på Fløyen?

Ja, det kan du. Vi har billettautomater på alle stasjoner. Her betaler du med mynter, samt bank- og kredittkort. Det selges også billetter til Fløibanen i kiosken på Øvre Stasjon. Fra 24.3.2015 kan du også kjøpe billetter til Fløibanen online gjennom våre nettsider.

Er det lov å ta med hund på Fløibanen?

Ja, det er det, og hunden reiser gratis. Pass på at hunden ikke er til sjenanse for andre passasjerer. Husk at det er båndtvang på Fløyen hele året.

Kan jeg ta med sykkel på Fløibanen?

I perioden 1. oktober til 31. mars er det lov å ta med sykkel til mellomstasjonene Promsgate, Fjellveien og Skansemyren. Det er ikke tillatt å ta med sykkel til Fløyen.

Kan jeg kjøre bil opp til Fløyen?

Det er strenge regler for motorisert ferdsel på Fløyen. En bom på Skansemyren stenger for biltrafikk til Fløyen. Ved arrangement eller spesielle tilstelninger, må man søke Bergen Kommune om tillatelse via  www.byfjellene.no

Ønsker du å følge med på aktiviteter som foregår på Fløyen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev! Nyhetsbrev sendes ut ca en gang i måneden, og du kan avmelde deg når du vil.


Partnere