Om Fløibanen AS

Fløibanen ligger sentralt plassert på Vetrlidsallmenningen, ikke langt fra Bryggen og Fisketorget og tar deg med opp til Fløyen hvor du kan nyte Bergens beste utsikt!

Fløibanen er i stadig utvikling, og har i løpet av de siste årene endret karakter fra primært å være en transportbedrift, til å bli en opplevelsesbedrift og destinasjon.
Vi utvikler stadig nye tilbud og aktiviteter til våre kunder, for at en tur på Fløyen skal bli en uforglemmelig opplevelse.

De siste årene har vi hatt en jevn økning i trafikken. I 2017 hadde vi et fantastisk år, med nye topprekorder i flere måneder. Vi satte ny, historisk med 1 834 000 påstigninger.

Hoveddelen av våre besøkende kommer i månedene mai til september.

Fløibanen har tre mellomstasjoner, i Promsgate, i Fjellveien og på Skansemyren. Turen opp med banen tar 5 – 6 minutter. På Fløibanens øvre stasjon (320 moh.) finnes Fløistuen Butikk og kafé og restaurant. Fløibanens Øvre Stasjon er selvsagt også det ideelle utgangspunkt for å utforske byfjellene.

Fløibanen AS har 20 fast ansatte medarbeidere, og vi benytter også ekstrahjelper til billettering, kjøring av vognene, og forskjellige servicefunksjoner, spesielt i sommersesongen og i helger med stor utfart. Vi har svært høy fokus på sikkerhet, tilgjengelighet, servicekvalitet og at Fløibanens område skal fremstå som rent og ryddig. De fleste ansatte jobber i skiftordning. Fløibanen kjører hver dag hele året.

Samfunnsansvar
Fløibanen har alltid hatt fokus på sitt ansvar som en samfunnsaktør. På Fløyen har vi et viktig ansvar for å tilrettelegge for de gode friluftsopplevelsene for byens befolkning og andre besøkende til fjellet. Vi skal sammen med Bergen Kommune fortsette å skilte, skape gode frilek områder og ikke minst gode sosiale arenaer – møteplasser for alle våre gjester.  Vi har en klar og tydelig strategi på hvem vi samarbeider med. Vi synes det er viktig og gøy å støtte attføringsbedrifter som virkelig gir hverdagen mening gjennom godt arbeid for sine ansatte.  Å ha en jobb å gå til, å være en del av et miljø, bli sett hver dag og å bidra til fellesskapet, det er noe vi setter høyt i Fløibanen.

I 2016 inngikk vi avtale om frukt til de ansatte fra Signo Dokken. Vi har diverse gave- og nytte artikler fra Nordnes Verksted for salg i Fløistuen butikken. Vi samarbeider med «Brann sjansen» og deres Gatelag. Samarbeidene gir perspektiv på hvor viktig det er at Fløibanen som en stolt og betydelig aktør i Bergen by tar sitt samfunnsansvar.

Aksjonerer
Pr 1.1.2017 hadde selskapet 443 aksjonærer. Våre største aksjonærer er Bergen kommune og GC Rieber.

Styret i Fløibanen AS består av:
Bjart Nygaard, styreformann
Dag Jarle Aksnes, styremedlem
Helene Mathilde Ødven, styremedlem
Anne Marit Steen, styremedlem
Hilde Indresøvde, styremedlem

 

 

 

Ønsker du å følge med på aktiviteter som foregår på Fløyen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev! Nyhetsbrev sendes ut ca en gang i måneden, og du kan avmelde deg når du vil.

Meld deg på

Partnere