Fløibanen

Fløibanen er en skinnegående kabelbane som tar deg opp til Fløyen. Fløibanen og Fløyen er en av Norges mest kjente turistattraksjoner. Vi ligger sentralt plassert i Bergen sentrum, på Vetrlidsalmenningen, 150 meter fra Fisketorget og Bryggen.

Selve turen med Fløibanen er en attraksjon i seg selv. Fra Bergen sentrum til Fløibanens øvre stasjon tar det cirka 5-6 minutter. På vei til toppen er det tre mellomstasjoner; Promsgate, Fjellveien og  Skansemyren. Utsiktspunktet Fløyen ligger 320 m.o.h og byr på en fantastisk utsikt over Bergen. Her finnes et mangfoldig aktivitetstilbud for hele familien, lekeplass, kiosk, suvenirbutikk og ærverdige Fløien Folkerestaurant.

Fløibanen

Fløibanen og Fløistuen – åpningstider

Fløibanen holder åpent 365 dager i året fra tidlig morgen til sen kveld.

Les mer

Priser og billetter

Du kan kjøpe billett til Fløibanen i vår billettluke på nedre stasjon, fra våre billettautomater på alle stasjoner eller online fra vår nettside. I billett luken selges også klippekort til Fløyen og mellomstasjonene.

Les mer

Fløibanens historie

Fløibanen og Fløyen er Bergens største turistattraksjon og en av Norges best besøkte attraksjoner. Vi har årlig cirka 1,5 millioner påstigninger.

Les mer

Spørsmål og svar

Finner du ikke svar på spørsmålet ditt under? Send e-post til: info@floyen.no

Les mer

Ønsker du å følge med på aktiviteter som foregår på Fløyen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev! Nyhetsbrev sendes ut ca en gang i måneden, og du kan avmelde deg når du vil.


Partnere