Bli med til Nordpolen og Arktis med Børge Ousland

Nov
09
19:30
Kategori
FløyenAktiv
Pris
295kr

Denne aktiviteten er gammel. Følg med på kommende aktiviteter, eller registrer deg som mottaker av vårt nyhetsbrev og få informasjon om aktiviteter tilpasset dine interesser på e-post.

Polfarer, ekspedisjonsmann og en av våre største moderne eventyrere, Børge Ousland kommer til Fløyen. Børge tar oss med til vakker natur i et sårbart klima og forteller om troen på å overvinne det umulige..

Fra 1990 da Børge visste at det var mulig å gå til Nordpolen uten annet enn innholdet i en pulk, inntil han for et par uker siden krysset en av de største isbreene i USA, har livet hans vært tettpakket med grensesprengende ekspedisjoner.

Siden 1994 har Børge målt istykkelsen på Polhavet for Norsk Polarinstitutt, og i 2010 gjorde han en ekspedisjon som for få år siden ville vært umulig, – å seile rundt Nordpolen på en og samme sesong. Som øyenvitne til klimaendringene i Arktis, gir Børge oss et innblikk i hva som er i ferd med å skje med drivisen, samt de store isbreene rundt om i verden.

I tillegg til en rekke soloturer, ble Børge og Mike Horn i 2006 de første som nådde Nordpolen vinterstid. Dette er en av de mest utfordrende ekspedisjonene som er gjort i moderne tid. Med denne ferden demonstrerte Børge igjen at det er mulig å overvinne det “umulige”.

Samarbeid, pågangsmot og en fast tro på at ekspedisjonen var gjennomførbar, er blant ingrediensene som Børge også vil dele med oss i sitt foredrag.

Vi gleder oss til en inspirerende kveld i Arktis med Børge på Fløyen. Velkommen!

Sted: Fløien Folkerestaurant, hovedetasjen
Dag og tid: Torsdag 9.november kl 19.30 (dørene åpner kl 18.30)
Pris: 295 kr per person. Kun online betaling via vår nettside.
*Merk at eventuelle Fløibanebilletter må kjøpes separat og gjerne online.

 

Spørsmål om arrangementet?
Kontakt Guro Øvsthus; guro@floyen.no / mobil: 47681505

 

Ønsker du å følge med på aktiviteter som foregår på Fløyen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev! Nyhetsbrev sendes ut ca en gang i måneden, og du kan avmelde deg når du vil.

Meld deg på

Partnere